Desktop 3D printers 2018-10-03T22:01:06+00:00

De tijd van rapid prototyping, een 3D-print techniek waarbij enorme machines grote driedimensionale objecten maken. Dit is de oorsprong van 3D printen. De technologie is de afgelopen jaren enorm veranderd, dat blijkt wel uit de kleine 3D printers die tegenwoordig op de markt zijn. Deze handzame apparaten zijn ondanks hun kleine formaat overal mee naartoe te nemen en bieden professionele prestaties als het gaat om 3D printen.

Met name de opkomst van desktop 3D printers heeft ervoor gezorgd dat 3D printing ook voor scholen en zelfs doorsnee consumenten populair is. 3D printers zijn tegenwoordig al te koop voor een bescheiden prijsje. Tegenwoordig is ook het stroomverbruik ook beperkt van deze betaalbare desktop 3D printers. Ook het vervangen van onderdelen is betaalbaar.

Beste desktop 3D printers voor het onderwijs

Er wordt vaak aan ons van onderwijs3D gevraagd wat nou de beste desktop 3D printers voor het onderwijs zijn. Daarom geven wij graag advies over welke 3D printers de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Wij zijn het meest te spreken over Ultimaker en Cubicon printers. Beide merken staan bekend om de uitstekende kwaliteit.

Ultimaker printers

Ultimaker is een van de eerste merken die professionele 3D printing toegankelijker heeft gemaakt. De desktop 3D printers van Ultimaker staan bekend om de nauwkeurige en consistente resultaten. Met een Ultimaker printer ervaar je een 3D-printervaring die klaar is voor de toekomst. Ultimaker heeft diverse 3D printermodellen met allemaal hun eigen eigenschappen. Wil je een professionele en betaalbare 3D printer die klaar is voor de toekomst? Dan zijn de modellen van Ultimaker een uitstekende keuze.

Cubicon printers

Cubicon printers zijn uitstekend geschikt voor scholen. Door de unieke samenstelling zijn de 3D-printers erg gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast zijn de printers erg veilig en is ook de printkwaliteit absoluut geweldig. Cubicon printers hebben een gesloten bouwkamer en een carbon filter wat zorgt voor veiligheid tijdens het 3D printen, ideaal voor middelbaar en hoge onderwijs. De automatische kalibratie zorgt ervoor dat de printer gemakkelijk te gebruiken is. Afstellen is dus niet meer nodig met een Cubicon 3D printer.

Waarom zijn desktop 3D printers zo populair op scholen?

Desktop 3D printers zijn de populairste 3D printers in het onderwijs. De gebruiksvriendelijkheid en handzaamheid van desktop 3D printers maken ze ideaal voor 3D printing op scholen. De voordelen van desktop 3D printers hebben we speciaal voor jou op een rijtje gezet, zie hieronder:

  • Weinig ruimte nodig. Scholen hebben vaak te maken met ruimtegebrek. Het ideale van de kleine desktop 3D printers is dat er geen ruime werkomgeving nodig is.
  • Topkwaliteit. De kwaliteit van het printen met de huidige generatie desktop 3D printers doet weinig tot niks onder van peperdure industriële modellen. Natuurlijk zijn er ook genoeg goedkope modellen die niet in de buurt komen van deze kwaliteit, maar de modellen die wij adviseren doen qua kwaliteit niets onder van duurdere modellen.
  • Uitstekende printsnelheid. De printsnelheid van moderne desktop 3D printers is uitstekend en is nog steeds stijgende. De hogere printsnelheid zorgt ervoor dat er productiever gewerkt kan worden.