Original Prusa 2018-09-27T19:48:07+00:00

Wanneer je een Original Prusa 3D printer aanschaft begint het leerproces van scholieren al bij het monteren en in elkaar zetten van de 3D-printer. Dit is de beste en goedkoopste instapoptie in de wereld van 3D printing. Dankzij de doordachte onderdelen is het in elkaar zetten van een Original Prusa relatief gemakkelijk. De gedetailleerde handleiding met duidelijke illustraties loodst leerlingen stap voor stap door het montageproces. Dit maakt het zeker voor technische scholen voor scholieren mogelijk om hun eigen 3d-printer te bouwen.

Eenvoudige montage

De Prusa printers zijn enorm goed gedocumenteerd met onder andere duidelijke illustraties. Ook het montageproces zit logisch in elkaar. Technische kennis is dan ook niet noodzakelijk voor het in elkaar zetten van deze 3D-printer. De duidelijke handleiding neemt je stap voor stap bij de hand. Het monteren van een Original Prusa is dan ook een leuk, leerzaam en interessante bezigheid. De pret en het leerproces begint al bij het monteren. Zodra de 3D-printer is gemonteerd dan vind je ook een duidelijke handleiding van de software, zodat je zo snel mogelijk prachtige objecten kan printen.

Modulaire opbouw en Open Source

Het grote voordeel van een Original Prusa bouwpakket is dat deze modulair uit te breiden is. Dit betekent dat je iedere 3D-printer naar eigen wens kunt aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld level sensors, wifi modules en nog veel meer toevoegen. Deze uitbreidingen zijn zeer betaalbaar. Onderdelen voor Prusa zijn verkrijgbaar tegen lage prijzen. Kortom, de mogelijkheden van een Original Prusa zijn eindeloos.

Waarom Prusa?

Het kiezen voor een Original Prusa heeft voor scholen vele voordelen, daarnaast voldoet Prusa aan de juiste documentatie voor scholen. Zo heeft Prusa de correcte documentatie voor CE markeringen. Daarnaast is het voor basisscholen soms verplicht om te bestellen bij een Nederlandse webshop. De modellen van Prusa zijn de goedkoopste en beste instapoptie in de wereld van 3D printing.

Wat kan onderwijs3d voor je betekenen?

Onderwijs3D is dé partner op het gebied van 3D printing op scholen. Wij geven persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste modellen en filamenten. Wil je niet zelf monteren? Dan staan onze experts op het gebied van 3D printing voor je klaar met onze montageservice. Perfect voor basisscholen waarvan leerlingen nog niet zelf de 3D-printer in elkaar kunnen zetten. Daarnaast moeten 3D-printers regelmatig onderhouden worden. Ook hiervoor bieden wij onderhoudscontracten aan. Heb je vragen, opmerkingen of wil je een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

3d printer enclosure voor de veiligheid van de leerlingen

Het enige nadeel van Prusa 3D printers is dat er geen filter aanwezig is. Dit betekent dat er meer schadelijke ultrafijne stoffen vrijkomen dan bijvoorbeeld met een Cubicon printer. Dit is gemakkelijk en relatief goedkoop op te lossen met een 3D printer enclosure. Deze behuizing zorgt ervoor dat de gevaarlijke stoffen worden beperkt. Om de gezondheidsrisico’s van de vrijkomende gevaarlijke stoffen te beperken helpt dus een enclosure. Daarnaast is een goede ventilatie en het gebruik van de juiste filamenten erg belangrijk.